På mini-äventyr med hästen

Dags för uppdatering här igen då!
Söndag och måndag bör vi nog inte ens tala om, då dem i princip bara varit "vanliga" dagar som passerat i livet.. Slöseri med tid? Vad vet jag.
 
Idag har jag iallafall varit mer aktiv. Handlat, förutom lite gott i mataffären, även nya hö-påsar till Lusen. Denna gång från biltema, billiga 6kr påsar. Why not liksom, bra ju ;-).
ALLA hästmänniskor i princip (okej 99%) kör ju på dem vanliga blåa IKEA påsarna eller hööks höpåsar. Inget fel på dem, men alla har ju dem. Så nu körde vi på nånting annat! Såhär ser dem ut iallafall.
 
 
Annars har vi idag med hästen varit på Botkyrka Ridsällskap (BRS), där systern min ridit dressyrlektion. Hästen skötte sig väldigt bra trots att det regnade ganska mycket när vi åkte dit. Snällt in och ut ur transporten, och fint (finare än han brukar) sprang han runt hela dressyrlektionen. Inte alls mycket protester idag! Framsteg!
 
  
Framöver för denna vecka ser det i dagsläget ut som att det iallafall lördag & söndag blir terräng-träning för mig och hästen. Gräsbrodd måste bara inhandlas! Hmm... undrar hur det ska gå?
Dessutom har jag på torsdag läkarbesök på sjukhuset igen, inför cellgifterna.... Usch..
0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: BRS, Dressyr, Gräsbroddar, Lucio, Planer, Regn, Terräng, Träning

Ny dressyrsadel - "lördags"mys

Om det så är det sista jag gör..
Skämt åtsido. Detta är vad jag har framför mig nu iallafall ;-)
 
För övrigt har idag inhandlats en ny dressyrsadel. Valet blev en Ideal Crown sadel, med KORTA kåpor. Äntligen, och precis vad vi korta (jag och min syster) behöver! För en ponnysadel hade ju inte passat, man behöver lite större sits och så ska den ju passa våran storhäst också. Men nu så!
 
   

Hejdå HÅR! - Gott & blandat från livet

Verkligen högtid nu för ett blogginlägg, har ju hänt saker sen sist såklart. På alla fronter i livet.
Tänkte för enkelhetens skull lista upp dem lite "fint" här nedan.
 
Min personliga HÄLSA:
-Strålbehandlingen är klar och nu avslutad. Totalt 30st strålningar (30dagar) som jag fått åka in till sjukhuset på andra sidan Stockholm (Karolinska Universitetssjukhuset, även kallat KS).
-ENDA biverkningen som kom var tack och lov "bara" ett illåmående. Den har minskat nu, tack och lov för det med! Mår för övrigt bra just nu alltså. Konditionen är lite sämre dock, hehe....
-Kommer troligtvis den 8/6 få börja med mina cellgifter.
-Ska innan dem cellgifterna börjar få in en grej opererad vid nyckelbenet.
-Är sjukskriven till januari 2016 (3månaders sjukskrivning, ja den blev nu nästan 1år istället). Sen vet man aldrig hur det blir.
 
Hästar/ridsporten/stallet:
-Lucio får regelbundna massage behandlingar av en bekant till mig som är under utbildning för hästmassör, riktigt bra! Och verkar ha gett en del effekt redan. Lovande!
-NY dressyrsadel MÅSTE SKAFFAS snarast.. Men verkar (är) bokstavligen skit svårt för oss att hitta, då vi behöver med kortare kåpor!!! Utan att sadeln ska behöva kosta 30.000kr+ liksom. Verkar vara mycket enklare för folk med långa ben att hitta sadlar som passar ryttaren. Usch >.< denna sadeldjungel...
-Stallplatsen är uppsagd på Lövholmen (till månadsskiftet juni-juli). Vad som händer sen får vi se, och ta sen.
 
ÖVRIGT:
-Har för mig själv börjat studera Psykologi på min "fritid" som jag nu råkar ha massor av.
-Försöker sälja bort bilen min.
Har tappat håret helt (ja, sant), men tänkte skita i att lägga upp bild nu iallafall. Går runt hemma utan peruk, men har fixat en peruk gjord på äkta hår. Fyfan att en sådan (av längsta modell, vilket inte är så jättelångt ändå) kan kosta 18.000kr+. Tur att jag iallafall sluppit betala, bra att man har försäkring som täcker samt landsting som nog betalade 5000 också :-)
-Jag måste skriva en lista på ALLT jag äger som är hästutrustning och egentligen fota allting med. Så att försäkring täcker, OM man skulle bli stulen eller annat. Sånt tänker man ju inte på. Har iallafall kollat upp och hemförsäkringen täcker upp kostnader upp till en viss summa av min häst/ridutrustning mm! TUR!
 
Säkert glömt massor men det var iallafall lite utplockat från livet just nu!
Väldigt kul, och CHOCKANDE att se att så många besöker min blogg varje dag trots att jag inte varit/är världens bästa på den här uppdateringen alltså.. Hehe.....
Visa fler inlägg